Our work

 

A collection of our most recent works with businesses nationwide

 
Bar View.jpg

What our customers have to say

 

Portfolio of our work

 

 

Leicester student union

Leicester Students Union approached us with the brief to create a vibrant student focussed, street food to go and retail shop.

Our inspiration came from street markets and outside festival living – a theme that would strike a chord with our students!

Spaceworks managed the complete transition from the design stages through to installation and merchandising. 

Screen Shot 2017-08-07 at 4.55.23 PM copy.png

Wild Beer Co.

Based in the heart of Somerset, this successful craft beer brewer Wild Beer Co decided to combine their unusual beer flavours with fine dining and a pub experience.

A historic grade II listed regency style property in Cheltenham offered the perfect backdrop to adding some wild tones and keeping true features. The Wild personality flows across the 3 floors that Spaceworks designed, fitted out, sourced and managed from beginning to end.

Screen Shot 2017-07-07 at 6.18.48 PM.png

Weybridge Sports

In a highly competitive market and faced with a high street that was losing it’s independent charm, this family owned business seized the opportunity to turn around a struggling business model.

A re-brand to rival any national chain, and interior design and fit out that made stock efficiencies and tackled display issues coupled with a professional fit out. Weybridge Sports enjoyed an uplift in sales of over 20% following their re-fit and continue to enjoy the increased sales.

Screen Shot 2017-08-07 at 4.55.23 PM.png

Tanpopo Japanese Food

Tanpopo Japanese food have been supplying restaurants, grocery stores, Universities and many more outlets successfully for over 10 years. With the captive audience of over10,000 students, Tanpopo have struck a deal with Imperial College London to occupy a key location within their junior common room.

Spaceworks have overseen the creative and technical stages and are now project managing the fit out, feathering in with the college team and client teams to make this a reality just in time for freshers week 2017!

Screen Shot 2017-08-07 at 4.55.23 PM copy.png

Woods Furniture

Woods is a successful family owned furniture business operating in Dorchester, Dorset for the last 140 years. With a new retail and residential development planned for the other side of town Woods jumped at the opportunity to occupy the flagship store at the head of the project.

We prescribed an interior design that we executed so well the client immediately saw the benefit and took up the unit next to it within 6 months to extend their offer further.

Screen Shot 2017-07-07 at 6.18.48 PM.png

Horton Post Shop

Having secured a grant from the Post Office to make improvements to her shop and Post Office, Nina contacted Spaceworks to get a quote for the works. We were able to bring her thoughts and wishes into a plan, build on the ideas commercially and maximise the space to increase product density, improve layout and product adjacencies whilst keeping the local, village shop style true to the heart of the re-fit. Brought in on time and within budget, the client is delighted with the space and the locals love it!

Screen Shot 2017-08-07 at 4.55.23 PM.png

Petrock College, Devon

Born out of the need to provide a dedicated admissions area with meeting and waiting facilities for the new students, we have successfully designed and fitted out this vibrant, user friendly and comfortable space for Petrock College Devon.

Materials were chosen to be sympathetic to the local area – slates, natural timbers, worn woods with retro style graphics of the local countryside.

Green banner.png

Anglia Ruskin University

Working with the team at ARU, Spaceworks have created a new image for student social space as well as designing their new venture '92' - a restaurant and bar run by the Student Union. Taking over an existing restaurant that was un-inspiring and tasteless (!) we've given the students a space they would want to be seen in and charge up - in both senses! The appetising and affordable menu delivers tastes that the youth of today want as well as numerous charging spots and places to hang out with friends. 

 

Pink banner.png

Old Oaks Camping Site

This five star adult only campsite required an upgrading of their reception area to welcome their guests and resonate the quality of the service and facilities from the very first point of arriving at the campsite.

A faux brick wall, rustic reclaimed timbers and a large graphic of the dramatic local backdrop of Glastonbury Tor all feature and build the ambience of this tranquil Somerset camping and glamping site. 

Navy banner.png

Cooksongold

Working with the market leaders in their field Cooksongold; Spaceworks designed and delivered their flagship store in Birmingham’s jewellery quarter.

Cooksongold supply jewellery making products and supplies including semi precious metals to the jewellery making trade. From beads, modelling clay, findings, chain, hand tools and larger machinery - we had the task to make sense and display effectively their 10,000 + SKU’s!

Keeping things simple yet effective we allowed the product to do the talking providing displays to show product whilst overhead graphics gave glimpses to the companies 100 years heritage.

New products and techniques require testing right? YES! - we designed into the space a typical jewellery makers workshop, brick walled with cabinets and workbench to demonstrate new products and provide a space to invite customers to view products in action.

Green banner.png

Dawsons Department Store

Dawsons are a member of the AIS (Associated Independent Stores) and working closely with their ladies wear buyer and merchandiser, our design team visioned an area of the store that was under performing to deliver a brand new ladies fashion department within this popular family run business.

Well known brands including White Stuff, Weird Fish, Seasalt and First Avenue sit on a system of raw steel finish metal uprights and rails with a white painted worn panelling. Breaking up the metal work, natural wooden shelving units and gondolas are used for the mid-floor.

Pink banner.png

Barbours Department Store

Barbours are the oldest independently owned department store in Scotland and date back to the first trading of the family in 1846.

The owners are at the forefront of the business and strive to push the family name on-wards, to embrace the changing needs of the retailing environment and to continue to give strong customer experience and value.

This project reflects that ethos - recognising the tired and dated department and investing in good design and planning services before embracing the fit out and realisation.

Clean lines were kept to ensure the fabric of the building was still evident whilst narrow metal work and glass shelves lets the light bring out the product. Added material textures on back panels and cupboard fronts reflect the nature of the product with a splash of colour from the feature lighting to draw and excite.